HI Boek: Co-creating Alignment & Synergy

How to realise the Vision of restoring the Earth together

HI Boek: Co-creating Alignment & Synergy
14.95 *Prijzen zijn inclusief btw
Ontwikkeld door Human Innovator
ArtikelcodeHI-B-2301
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
ISBN: 9789083244754
NUR codes: 801
Engels, Paperback, 112 pagina's, © Human innovator, 8 juli 2023
Voor meer informatie scroll naar beneden.

In de bestelprocedure kun je bij de 'opmerkingen' aangeven of je een gesigneerd exemplaar wilt en voor wie het bestemd is.

Exclusief verzendkosten (1 boek is brievenbuspakket, 2 of meer is pakket) of in NL op afspraak af te halen in Joure e.o.
Verzending in EU: standaard als pakket met track&trace.
Het boek wordt verstuurd in een speciale boekverpakking ter bescherming van jouw exemplaar.

Wil je het Engelstalige eBook, klik dan hier.
How to realise the vision of restoring the Earth together
In ons boek Eerherstel van de Oorspronkelijke Mens hebben we één hoofdstuk gewijd aan Soevereiniteit, Autoriteit en Zorgvuldigheid. Dit zijn enkele van de elementen die nodig zijn voor het herstel van de aarde.

Het eerherstel van de Aarde is een multidisciplinaire uitdaging waar de mensheid nu voor staat en van iedereen een inzet vraagt. Om dat te realiseren kunnen mensen in hun gemeenschap (dorp, stad, etc.) lokale actieplannen ontwerpen op basis van de door hen gedeelde visie. Om de uitvoering van die plannen te optimaliseren, zullen die rekening houden met de behoeften van die lokale bevolking, de mogelijkheden voor samenwerking en het delen van middelen op verschillende schaalniveaus. Dit betekent ook dat we de manier waarop we dingen doen zullen gaan verbeteren. Om co-creatie van partijen te versterken en een werkelijke impact te bereiken, introduceert dit Engelstalige boek het begrip Afstemming & Synergie (A&S).

Afstemming & Synergie keert de huidige compartimentalisatie en fragmentatie om door de belanghebbenden op elkaar af te laten stemmen en dankzij de synergie van de activiteiten van de verschillende deelnemers de gedeelde visie te realiseren.

Het Engelstalige boek 'Co-creating Alignment & Synergy, How to realise the Vision of restoring the Earth together' legt eerst de noodzaak van A&S uit en beschrijft de bijbehorende voorwaarden. Aan de hand van praktische voorbeelden uit ontwikkelingsprojecten worden de potentiële soorten synergiën voor A&S over korte en lange afstanden belicht. Het belang van een benadering met meerdere schaalniveaus voor het opstellen van een lokaal actieplan wordt onderstreept. Om de mogelijkheden voor A&S tussen huidige en toekomstige partijen te vergroten en gebruik te maken van lessen van voormalige partijen, is een formulier opgenomen om de essentiële informatie van hun activiteiten in kaart te brengen. Hoewel de focus ligt op de land- en watersector in enkele Afrikaanse landen, zijn de A&S principes overal toepasbaar.

Eén van de conclusies is dat A&S de samenwerking tussen mensen, projecten en sociale en commerciële organisaties kan verbeteren. Hierdoor kan de impact van alle deelnemers worden vergroot om zo de aarde en de mensheid in ere te herstellen.
Het is een praktisch boek geworden die jou uitnodigt om met een groep jullie gedeelde visie te realiseren.

Voor het inkijkexemplaar met de inhoudsopgave, twee pagina's van de inleiding de index van onderwerpen die aan bod komen in het boek en de lijsten van figuren en tabellen, klik hier.

Wil je dit boek als eBook gratis downloaden, ga dan naar deze site. Mocht je jouw ervaring met het boek willen delen dan zijn jouw review en sterren van harte welkom op deze pagina.

Over de schrijver
Niek van Duivenbooden promoveerde in 1995 op een proefschrift over geïntegreerde planning van landgebruik op meerdere schaalniveaus, gebaseerd op toegepast onderzoek binnen uiteenlopende ontwikkelingsprojecten in verschillende Afrikaanse landen. Daarna bleef hij werken voor en in Afrika en werkte hij actief aan de ontwikkeling en implementatie van A&S als nieuwe structuur voor samenwerkingsverbanden tussen mensen, projecten en organisaties. Dit boek trekt een aantal lessen uit dat werk.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review